Prezentare generală

Ușile s-au deschis pentru prima dată în 2006, atunci când Doors a debutat pe plaiurile constănțene cu un concert-eveniment alături de Harry Tavitian și trupa sa de instrumentiști. Dragostea pentru ritmurile și versurile sălbatice ale lui Jim Morrison s-au potrivit perfect cu cele 6 uși de la intrare, din prima locație, iar numele a fost cel care a găsit locul și a dat naștere unui spirit aparte. Entuziasmul pentru rock, jazz și muzica de nișă a făcut ca Doors să devină un nucleu al diversității în Constanța, iar oamenii cu gust pentru sunet și dorință de nou au început să se arate tot mai des. În 2011, Doors s-a reinventat, revenind într-un spațiu de 3 ori mai mare, cu o evoluție vizibilă: un spațiu indoor pentru concerte cu sunet de ultimă generație, terasă (indoor / outdoor) plină de bunătăți, de la mâncare la băutură, iar conexiunea dintre public și locație a devenit tot mai strânsă.

Prezentare generală
Diversitate / Evenimente

Diversitate / Evenimente

Varietatea locală ne-a împins să îmbinăm manifestările culturale cu voia bună și curiozitatea. Doors este un spațiu socio-cultural care a găzduit de-a lungul timpului evenimente de mai multe tipuri, de la concerte live la vernisaje de fotografie, lansări de carte sau târguri caritabile și se poate mândri cu cele mai multe evenimente pe an din Constanța. Inima este de rocker, însă mintea rămâne mereu deschisă pentru lucruri fresh, inventive și pline de emoție.

Setea de nou și organizarea de calitate a adus și un premiu: Cea mai bună locație Carlsberg din țară.

LIVE

Considerată cea mai bună locație indoor de LIVE din Constanța, Doors a găzduit până acum peste 500 de act-uri muzicale, de la trupe la început de drum și artiști de nișă, până la cele mai mari nume din industria muzicală autohtonă sau chiar vedete internaționale. Bumblefoot de la Guns N’ Roses, Marco Mendoza de la Whitesnake sau Eric Martin, frontman-ul formației Mr. Big, sunt doar o parte din artiștii legendari care au pășit pe scena noastră. Rock-ul s-a auzit trăsnet în tărâmul constănțean cu trupe ca Zdob și Zdub, Vița de Vie, Iris, Alternosfera, Cargo, VAMA sau Vunk, folk-ul a fost la înălțime prin Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Florin Chilian sau Nicu Alifantis, iar setea de muzică ne-a făcut să ne păstrăm inima deschisă. Așa am ajuns să aducem artiști și trupe de jazz, blues, electro, hip-hop, techno sau pop, precum Șuie Paparude, ROA, Subcarpați, Paraziții, Argatu’, Delia, Killa Fonic. În anul 2018, Doors a fost considerată Best Live Venue în cadrul Mastering the Music Business.

LIVE
Locație (food & drink) – OutDoors

Locație (food & drink) – OutDoors

Imaginează-ți o zi fierbinte de vară, o terasă la umbră, atmosfera tinerească și o bere rece în față.

Imaginează-ți o după-amiază de iarnă, aroma îmbietoare a unui ceai cald și ritmuri clasice în surdină.

Imaginează-ți diminețile grăbite care se domolesc brusc când guști din aroma de cafea proaspătă.

Imaginează-ți o seară la cocktail cu niște colegi de muncă; o cină romantică și un desert de neuitat la prima întâlnire; o revedere dragă a unui prieten vechi, cu atâtea povești despre tot ce-ați făcut în timpul ăsta.

Imaginează-ți că suntem părtașii acestor momente zi de zi. Pentru că știm cât de mult înseamnă, am investit timp și pricepere într-o echipă bine sudată, cu un personal călduros și bucătari iscusiți care să aducă la fiecare masă chef de vorbă în pahare și bucurie în farfurie.

Cazuri sociale

“Imagine all the people sharing all the world”, spunea John Lennon în anii ’70. Muzica este menită să ne bucure, dar și să ne unească, iar pentru asta Doors se implică adesea în cazuri sociale, de la concerte și târguri caritabile, până la strângeri de fonduri în cadrul unor campanii ca „Music for Autism”, „Dăruiește Bucurie” sau “Tineri Merituoși Descoperă România”.

Fie vorba de cauze locale sau naționale, de la donații de sânge până la jucării, haine sau bani, Constanța a fost mereu săritoare, indiferent de gravitatea situației, iar Doors s-a străduit întotdeauna să fie un liant pentru empatie. Am tratat astfel de acțiuni necesare cu o deosebită căldură, știind cât de importantă este grija fiecăruia dintre noi, iar împreună am reușit să achiziționăm rechizite pentru copiii din centrele Dobrogei, am donat contravaloarea biletelor de la concerte fundațiilor și am pus o cărămidă pentru viitorul tinerilor din centrele defavorizate sau care suferă de autism. Constanța, mulțumim că ne-ați demonstrat că se poate!

Cazuri sociale
Festival

Festival

White Horse din Costinești, considerat „ultim bastion” al rockerilor din stațiune, găzduiește două evenimente pur rock pe timpul anului, mai precis “MAY,BE ROCK!” în jurul datei de 1 mai și “Out Of Doors”, în august. Prima ediție „MAY, BE ROCK” a avut loc în 2022, reîmprosătând litoralul românesc în preajma Zilei Muncii, în timp ce “Out Of Doors” are deja o tradiție de peste 10 ani în care fanii muzicii de pretutindeni s-au adunat în Costinești, cum o făceau pe vremuri, pentru a sărbători și a se distra pe ritmurile chitărilor până în zori.

1720879788